2min

Huawei heeft vandaag de Ascend P6 gepresenteerd; een nieuwe Android-smartphone met een scherm van 4,7 inch. Het apparaat is ook meteen de dunste smartphone ter wereld, met een behuizing die slechts 6,18mm meet. Op basis van de specificaties kunnen we stellen dat deze smartphone mikt op het middensegment.

Huawei heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, wel is duidelijk dat de smartphone in juli zal verschijnen. De specificaties verraden echter dat het geen absoluut high-end model is, maar een toestel voor het middensegment. Wel zijn we van Huawei gewend dat ze hun smartphones altijd zeer scherp prijzen, dus dat zou weleens de grootste verrassing kunnen worden. Huawei benadrukt zelf vooral hoe dun de smartphone is.

De Huawei Ascend P6 heeft een 1,5 GHz quad-core processor met 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van de smartphone valt met slechts 8GB enigszins tegen, gelukkig is dit nog uitbreidbaar via een micro SD-kaartje. Verder heeft Huawei gekozen voor een 5 megapixel-camera aan de voorzijde, wat opmerkelijk hoog is. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera te vinden, met de mogelijkheid om macrofoto’s te maken op een afstand van slechts 4 centimeter.

Het toestel is weliswaar erg dun met zijn 6,18 millimeter, het scherm is met een afmeting van 4,7 inch zeker niet al te bescheiden. Het toestel is overigens ook te bedienen met handschoenen aan, net zoals veel van de Lumia’s van Nokia. De schermresolutie bedraagt 720 x 1280 pixels. Het gewicht van de smartphone valt ook erg mee, het toestel weegt slechts 120 gram. Huawei heeft gekozen voor een accu van 2.000 mAh, waarmee je een volledige dag door zou moeten komen.

Het toestel draait op Android 4.2.2 Jelly Bean, met de Emotion UI van Huawei. Deze grafische schil van Huawei is anders dan veel andere Android-skins, de software kent namelijk geen onderscheid tussen het hoofdscherm en de lijst met applicaties, net zoals bij de iPhone het geval is. Wel is er de mogelijkheid om gebruik te maken van widgets en daanraast beschikt de Emotion UI over zo’n 20 thema’s om je smartphone te personaliseren.

Het toestel zal in juli beschikbaar komen in de kleuren zwart, wit en roze. Een prijs is niet bekendgemaakt.