1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

iOS 7 is momenteel enkel als betaversie voor ontwikkelaars uitgebracht, maar volgens een ontwikkelaar van het populaire Tweetbot zijn er nu al meer mensen die gebruik maken van iOS 7 dan van iOS 5. Ook andere ontwikkelaars bevestigen deze waarneming.

Ook de ontwikkelaar van Twitterrific, een andere Twitter-cliënt, ziet hetzelfde beeld. Tegenover The Next Web bevestigt maker The Iconfactory dat er al driemaal zoveel iOS 7-gebruikers zijn ten opzichte van mensen die nog gebruik maken van een versie van iOS 5.

Natuurlijk geven externe ontwikkelaars geen compleet beeld, zij bedienen immers nooit de hele iOS-gemeenschap. Toch zijn de cijfers vrij indrukwekkend als je je bedenkt dat iOS 7 nog niet breed beschikbaar is. Het toont ook aan hoe groot Apple’s voorsprong op Google is in dit opzicht; Android 2.3 Gingerbread, inmiddels bijna drie jaar oud, is nog altijd de meestgebruikte versie van het mobiele besturingssysteem. Hoewel daar waarschijnlijk binnenkort verandering in komt, is dit voor ontwikkelaars erg lastig. Zij kunnen er voor hun Android-apps niet vanuit gaan dat ze de laatste technieken kunnen gebruiken.

The Next Web sprak ook met een ontwikkelaar die games maakt. Deze ontwikkelaar zag een veel kleiner aandeel voor iOS 7-gebruikers. De statistieken van de game-ontwikkelaar toonden dat iOS 5 nog driemaal zoveel gebruikers bedient. Dit verschil is ongetwijfeld te herleiden naar een verschil in het type gebruiker.