1 min

Google heeft op de Amerikaanse versie van Google Search een nieuw ontwerp uitgerold. Als bezoekers daar zoeken op bijvoorbeeld restaurants in New York, dan wordt aan de zoekresultaten een carrousel toegevoegd, met daarbij een kaart van Google Maps. Hierdoor kan makkelijker door een lijst met mogelijkheden worden genavigeerd.

Google heeft in de Amerikaanse zoekresultaten een visuele aanpassing doorgevoerd. Wanneer men lokale zoekresultaten te zien krijgt, wordt er een carrousel toegevoegd. Deze visuele wijziging zorgt ervoor dat bezoekers makkelijk en snel door een lijst van mogelijkheden kunnen navigeren.

Behalve de carrousel worden ook de traditionele resultaten en een kaart van Google Maps getoond. Wanneer de bezoeker door de carrousel navigeert, ziet deze in het kaartje van Google Maps zeer eenvoudig waar bijvoorbeeld een restaurant, hotel of theater zich bevindt. Dit is makkelijker dan de huidige situatie, waarbij men locatie na locatie af moet, om te kijken wat daar is gevestigd, wat daarvan de beoordeling is en hoe het eruit ziet.

De nieuwe carrousel bestond al even in de Amerikaanse zoekresultaten op de iPad en Nexus-tablets. Nu heeft de carrousel zijn weg ook gevonden naar de PC-versie. Google gaat de carrousel nog uitbreiden met nieuwe mogelijkheid en deze ook beschikbaar maken in andere talen en landen. Wanneer de carrousel in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt.