1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er zijn twee tweaks verschenen waarmee exclusieve Windows Phone-applicaties ook op toestellen van andere merken geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden. Dankzij de tweaks wordt het zodoende mogelijk om een applicatie die door de ene fabrikant is ontwikkeld ook op een toestel van een andere fabrikant te laten draaien.

De ene tweak betreft het aanpassen van een request-code die Windows Phones via het HTTP-protocol naar de Windows Phone Store verzenden. Alle applicaties in de Store zijn met verschillende toestellen te vinden, maar niet alles is te installeren.

Door de code op de juiste manier aan te passen wordt ook dit laatste mogelijk. Het aanpassen blijkt vrij eenvoudig; de oemId moet worden aangepast naar een ander merk. Vervolgens geeft de Store een andere isAvailableInStore-waarde terug dan zou moeten. Daardoor wordt de installatieknop zichtbaar.

Door het gebruik van een proxy-verbinding wordt het ook mogelijk om Nokia-applicaties binnen te hengelen. Als een applicatie geïnstalleerd moet worden, dient de proxy-verbinding wel eerst uitgezet te worden.

Beide tweaks werken niet voor alle applicaties, het lijkt er dus op dat Microsoft en fabrikanten desgewenst nog een troef achter de hand hebben om hun exclusieve applicaties te beschermen.