1 min

Samsung’s eerste gebogen HDTV met een 55 inch OLED-scherm is in de verkoop gegaan in Zuid-Korea. Het toestel kost omgerekend net geen 10.000 euro. Samsung hoopt dat het succes van OLED-schermen in verschillende Galaxy-producten klanten over de streep zal trekken om een OLED-TV in huis te halen.

Volgens DisplaySearch zal het aantal verkochte OLED-televisies nog dit jaar al op 50.000 exemplaren liggen. De groei zet daarna stevig door, met een verwachte verkoop van 600.000 exemplaren in 2014. In 2016 is het aantal verkochte gebogen televisies naar verwachting al gestegen naar 7 miljoen stuks.

De OLED-televisie van Samsung is als eerst in Zuid-Korea te koop, de eerste landen die daarop volgen zullen op zijn vroegst vanaf juli voorzien worden van een gebogen scherm. Het is echter onduidelijk om welke landen het precies gaat. De hoge prijs is volgens Samsung te wijten aan de hoge productiekosten van het apparaat.

Samsung heeft geen plannen om dit jaar ook een OLED-televisie zonder gebogen scherm op de markt te zetten. LG heeft voor een vergelijkbare prijs al een gebogen OLED-scherm op de Koreaanse markt, Sony zal wellicht volgen.