1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Foxconn heeft vannacht een bijzondere aankondiging gedaan. Het Chinese bedrijf heeft een smartwatch aangekondigd die draadloos kan samenwerken met Apple’s iPhone.

De markt voor smartwatches is nog erg jong, maar veel fabrikanten zien het al als een potentiële groeimarkt. Zo kondigde Sony eerder deze week al zijn tweede SmartWatch aan en schreven we eerder vandaag nog over geruchten dat Google bezig is met een slim horloge. Ook gaan er verhalen over onder andere Apple, LG, Microsoft en Samsung.

Foxconn neemt samen met Sony dus alvast een voorsprong op de concurrentie. De Chinese smartwatch is volgens Want China Times in staat om de gezondheid van de drager te meten op basis van ademhaling en de hartslag. Mocht het niet goed gesteld zijn met de drager, dan doet het horloge een voorstel ter verbetering.

Ook kunnen gebruikers via het scherm van het horloge gemiste telefoongesprekken en Facebook-berichten checken. Volgens Foxconn-bestuursvoorzitter Terry Gou zullen er in de toekomst nieuwe functies worden toegevoegd, zoals identificatie met een vingerafdruk.

Een naam, prijs en lanceerdatum van het Foxconn-horloge zijn onbekend.