1 min

Op het internet zijn een aantal beelden gevonden die mogelijk de achterkant van de goedkopere iPhone tonen. Apple zou de telefoon in september of oktober uit de doeken doen.

De afbeeldingen, waarop een groene cover te zien is, zijn door een Chinese blogger op het internet gezet. Deze blogger staat volgens SlashGear bekend om zijn connecties met bronnen vanuit fabrieken in China. In dit geval zijn de afbeeldingen afkomstig van een bron binnen Foxconn, de grootste partner van Apple. Het lek verdient dus enige geloofwaardigheid, maar voorlopig behandelen we dit als een gerucht. Halverwege april verscheen een foto met ongeveer dezelfde behuizing, maar dan in een witte variant.

Aan de hand van de afbeelding is af te leiden dat de goedkopere iPhone een camera, flitser en microfoon op de achterkant zal hebben zitten. Het is aannemelijk dat de telefoon niet alleen in deze groene kleur wordt uitgebracht. De bumpers die Apple voor de iPhone 4 en 4S als bescherming ontwikkelde zouden hierin de leidraad zijn, dat betekent dat er naast groen ook blauw, geel, roze, wit en zwart wordt gebruikt.

De goedkopere iPhone wordt waarschijnlijk omhuld in een behuizing van plastic. Daarmee kan Apple de productiekosten beperken. Apple ontwikkelt de goedkopere iPhone voornamelijk om een sterkere positie te verkrijgen in opkomende markten. Het toestel is dus niet primair bedoeld voor de Verenigde Staten, noch Europa. Dat betekent overigens niet dat de telefoon hier niet zal worden uitgebracht.