Microsoft heeft tijdens de Worldwide Partner Conference bevestigd dat er twee nieuwe Surface-tablets op de rol staan. Details over de tablets doet de softwaregigant echter nog niet de deur uit. Naar verwachting gaat het om een update voor de huidige tablets.


In een slideshow die Kevin Turner, Microsoft’s COO, toonde, is een slide met verschillende verwijzingen naar de Surface-lijn terug te vinden. Deze slide zie je hierboven. Er staat bijvoorbeeld vermeld dat er updates voor de Surface RT (review) en Surface Pro verwacht mogen worden in het huidige financiële jaar.

Surface RT
Zo zal de Surface RT voorzien worden van een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm. Dat levert veel prestatiewinst op, maar zorgt er ook voor dat ondersteuning voor 4G-netwerken tot de mogelijkheden zal horen. Die ondersteuning zit standaard ingebouwd in deze chipset.

Surface Pro
De meest logische update voor de Surface Pro-tablet is een opfrisbeurt voor de processor. Nu zit er een Ivy Bridge-processor van Intel in de tablet, er is echter een nieuwe reeks processors uit en de kans is groot dat Microsoft naar zo’n nieuwe rekenkracht zal grijpen.

Accessoires & Windows 8.1
Niet alleen de tablets zelf krijgen een update, dat geldt ook voor de accessoires. Er komen nieuwe accessoires aan en die worden ook van nieuwe kleuren voorzien.

Later dit jaar komt Windows 8.1 uit en het is logisch dat de nieuwe Surface-tablets op dit besturingssysteem zullen draaien. Het is daarom te verwachten dat de nieuwe tablet nog minimaal tot de lancering van Windows 8.1 op zich laten wachten.