2min

Tags in dit artikel

, , ,

Forza Motorosport 5, een van de launchtitels van de Xbox One, vereist bij het starten van de game een download, omdat de game niet met alle content in de winkels zal liggen.

Dit heeft Dan Greenawalt, hoofd van Turn 10 Studios die de game ontwikkelt, in een interview met IGN gezegd. "Dus as je de game voor de eerste keer start, vragen we je om in te loggen", zo legt hij uit. "En als je inlogt, zie je je Drivatars en krijg je een heleboel content extra: racebanen en auto’s. Ons productieschema is zodanig dat we ze er zo laat mogelijk instoppen, dat betekent dat we ze gratis als dlc op dag één beschikbaar maken."

Deze DLC is echter vereist om de game te spelen. Greenawalt: "Maar dat is verplichte content om de game te spelen. We hebben het spel eigenlijk zo ontworpen om de game met alle content, ongeacht wanneer beschikbaar, te laten werken, om zo de grootst mogelijke game te maken."

Omdat de game langs Microsoft testing moet, gecertificeerd moet worden en dan gebrand moet worden op een schijf en bij de winkels afgeleverd moet worden, is het nodig de game ver voor november af te hebben. Met een download krijgt de studio meer tijd om de content af te maken.

Forza 5 maakt verder veel gebruik van de cloudfuncties aanwezig in Xbox One en vereist sowieso regelmatig een internetverbinding wil je de Drivatars gebruiken. Drivatars zijn een soort ghostversies van je eigen raceprofiel die zelf meedoen aan races om zo het spel accurater en interessanter te maken.

"De dingen die we doen met tegenstanders en Drivatars zijn niet iets wat iemand zich zomaar kan voorstellen zonder het spel gespeeld te hebben. Maar we proberen zo veel mogelijk ook zonder verbinding, in offlinemodus mogelijk te maken."

Overigens vereist de Xbox One bij de eerste keer aansluiten ook een update. In deze update zal onder meer worden uitgeschakeld dat de console eens elke 24 uur met het internet moet worden verbonden.