2min

Tags in dit artikel

, , ,

Philips heeft weer eens een smartphone ontwikkeld, het gaat om de Philips Xenium W8510. Het meest opmerkelijke aan deze smartphone is de accuduur, Philips heeft er namelijk alles aan gedaan om de accuduur zolang mogelijk te maken. In stand-by zou deze smartphone maar liefst 35 dagen mee moeten gaan, kan er 18 uur mee gebeld worden of 14 uur gebruik kunnen worden gemaakt van het internet via WiFi.

De Philips-smartphone krijgt een 4,7 inch HD-scherm draait op Android en is voorzien van een quad-core processor van MediaTek, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. De capaciteit van de accu is 3300 mAh, dat is een vrij grote accu voor een smartphone maar niet voldoende om zoveel winst te behalen in de accuduur. Ter vergelijking, de Galaxy S4 heeft een accu van 2600 mAh.

Philips stelt dan ook dat de batterijwinst vooral wordt gehaald via hardware- en softwarematige aanpassingen. Zou zal de smartphone de kloksnelheid verder terugschroeven als er geen activiteit is, de brightness van het scherm verminderen maar ook WiFi uitschakelen als het niet wordt gebruikt. Alles in de smartphone staat in het teken om zo zuinig mogelijk om te gaan met de accu.

Ook kan via een knop op de zijkant van het toestel WiFi, GPS en Bluetooth worden in of uitgeschakeld. Ook dit draagt bij aan een besparing van de accuduur. Grote vraag is alleen of gebruikers die knop ook echt actief gaan gebruiken.

Voor het geval mensen nog steeds accuduur te kort komen heeft Philips aan nog een oplossing gedacht. De smartphone kan namelijk zeer snel worden opgeladen. Als de smartphone 10 minuten aan de lader wordt gehangen is dat al voldoende om 20 uur stand-by te staan of 2 uur te bellen. Bij 30 minuten laden kan het toestel 57 uur stand-by staan en 6 uur bellen.

Het toestel is op dit moment alleen aangekondigd voor de Chinese markt, wij achten de kans zeer klein dat het toestel in Europa op de markt zal komen.