1 min

Vorige week werd duidelijk dat de versie van Forza 5 in de winkel incompleet zou zijn en een download nodig is voordat de game gespeeld kan worden. Dit werd bevestigd door de ontwikkelaar. Nu blijkt dat dit toch niet het geval wordt.

Volgens Dan Greenawalt van Turn 10 Studios zullen gamers nu de downloadable content later moeten downloaden en zullen ze zonder de DLC de game tot een bepaald punt wel gewoon kunnen spelen.

Dit is goed nieuws voor de kopers die Forza 5 op de lanceerdag willen spelen, omdat je dan dus direct met de game aan de slag kunt en niet hoeft te gaan wachten op de download via Xbox Live. Gamers zullen uiteindelijk de DLC wel binnen moeten halen.

Tijdens de download is het overigens gewoon mogelijk de game te spelen. De download wordt net als de game-installatie op de achtergrond uitgevoerd. Drivatars zijn een belangrijk onderdeel van de game. Op de schijf zoals verkocht in de winkel is de basis voor deze functie aanwezig.

In de carrièremodus zal op een gegeven ogenblik gebruik worden gemaakt van de extra auto’s en racebanen die opgenomen zijn in de DLC en op dat punt in de carrière moet de DLC dus gedownload zijn. Dit is volgens Greenawalt net zo als bij eerdere Forza-games.