1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vier dagen nadat een storing bij KPN-klanten in het buitenland plaatsvond, is de telecomprovider er nog steeds niet in geslaagd om iedere vakantieganger in Frankrijk weer online te krijgen. KPN is nu bezig met een test waarbij het kleine groepen mensen weer toestaat op de netwerken van Franse providers.

KPN kan desgevraagd nog niet bevestigen wanneer de problemen voor mensen die vakantie vieren in Frankrijk tot het verleden horen. De storing vond plaats nadat een kabelbreuk ervoor zorgde dat Nederlanders in het buitenland zonder telefoonverbinding kwamen te zitten. Nadat de breuk verholpen was, bleven Nederlanders in Ethiopië, Frankrijk en Monaco offline.

Die gebruikers konden geen verbinding maken doordat er een nieuwe storing was ontstaan, ditmaal in het signaleringsverkeer. Dat verkeer zorgt ervoor dat buitenlandse toestellen worden toegelaten op het netwerk van een lokale provider.

Klanten die last hebben ondervonden van de storingen zullen door KPN gecompenseerd worden. Wat de tegemoetkoming inhoudt is nog niet besloten, eerst wil KPN de storing definitief de nek om draaien.