1 miljoen apps in Android Play Store

Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is door Sunder Pichai, verantwoordelijk voor Android en Chrome bij Google, bekendgemaakt dat de Google Play Store op Android inmiddels voorzien is van meer dan 1 miljoen apps en dat het aantal downloads inmiddels de 50 miljard is gepasseerd. Daarmee heeft de Play Store meer apps dan de iOS App Store van Apple.

Gisteren hield Google een presentatie waarin Android 4.3 werd gepresenteerd en de nieuwe Nexus 7-tablet werd aangekondigd. Daarnaast werd er algemene informatie gedeeld over Android, over onder meer het aantal apps en het aantal downloads. Met 1 miljoen apps is de Google Play Store voor Android de grootste applicatiewinkel ter wereld, groter dan de Apple App Store voor iOS (900.000). Aantallen zeggen echter helaas niet alles, uiteindelijk is de kwaliteit en de vindbaarheid van de apps veel belangrijker. Het aantal downloads zegt uiteraard wel wat en met meer dan 50 miljard downloads is de Play Store ongeveer even groot als Apple’s App Store, terwijl de downloadteller van Play Store in september van vorig jaar pas op 25 miljard stond.

Het succes van Android is dus duidelijk zichtbaar in deze cijfers. De concurrentie kan hier op dit moment alleen maar van dromen.