BlackBerry OS 10 update verwijdert SMS-berichten

Stay tuned, abonneer!

Op internet verschijnen berichten over problemen met een BlackBerry OS 10 update. BlackBerry zou een nieuwe update hebben verspreidt van het mobiele besturingssysteem waar een flinke bug in zit. De update zou namelijk willekeurig SMS-berichten verwijderen of leegmaken.

BlackBerry zelf heeft nog niet gereageerd op de problemen rond de update maar het lijkt op dit moment verstandig om de update nog even niet te installeren. Naast het willekeurig verwijderen van SMS-berichten of de inhoud van berichten zijn er ook gebruikers die melden dat ze helemaal niet meer kunnen SMS’en.

Aangezien de update nog niet zolang beschikbaar is, is het ook moeilijk in te schatten hoe groot het probleem is. Bij de ene gebruiker is het probleem ook groter als bij de andere gebruiker. BlackBerry gebruikt daarnaas ook een Hub waarin alle berichten samen worden getoond, deze Hub is in staat om snel te schakelen tussen de applicaties van de berichten, maar kan soms ook zelf handelen. Mogelijk zit het probleem in die Hub en dat zou ook kunnen betekenen dat berichten van andere diensten willekeurig worden verwijderd.