2min

Tags in dit artikel

, ,

De mensen die specifiek naar iets zoeken in Google vinden over het algemeen wel waar ze naar op zoek zijn, maar er zijn ook nog een hele hoop mensen die op hele algemene termen zoeken, zoals love (liefde), happiness (geluk). Google gaat nu bij dit soort algemene zoektermen een overzicht bieden van diepgaande artikelen.

De nieuwe feature die Google integreert in de zoekresultaten is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Als mensen zoeken op een enkel woord is het voor Google lastiger met de juiste zoekresultaten te komen, daarom heeft het bedacht om diepgaande informatie te bieden over het onderwerp. Het werkt onder meer samen met The New Yorker, The Wall Street Journal en The Guardian, allemaal media maar kwalitatieve diepgaande artikelen. Als bezoekers zoeken op algemene termen waar bij een van deze uitgevers een diepgaand artikel over is geschreven biedt Google dat aan als zoekresultaat. Bijvoorbeeld als mensen zoeken op liefde of geluk.

Google linkt echter ook naar artikelen als mensen zoeken op een ingewikkeld onderwerp waarbij niet direct duidelijk is wat de gebruiker wil weten, bijvoorbeeld stamcelonderzoek of censuur. In veel gevallen linkt Google op dit moment naar Wikipedia en hoewel dat in veel gevallen een hoop juiste informatie biedt, sluipen daar ook vaak fouten in. Linken naar een artikel van een gerenommeerd blad of krant kan betere informatie bieden.

Google heeft deze functionaliteit vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar gemaakt, op basis van de resultaten gaat Google waarschijnlijk bepalen of het deze functie wereldwijd gaat uitrollen.