1 min

Samsung’s Galaxy Note III zal naar verluidt een grotere accu krijgen dan zijn voorgangers. De extra capaciteit moet ervoor zorgen dat de phablet langer mee kan gaan dan zijn concurrenten.

De Galaxy Note III zou een accu met een capaciteit van 3.450 mAh krijgen. Dat is meer dan de 3.100 mAh van de voorganger, de Galaxy Note II (review). Ook de Sony Xperia Z Ultra die onlangs werd aangekondigd, moet het met minder doen: 3.000 mAh.

Samsung’s Galaxy Note III zal opnieuw een groter scherm krijgen. Ditmaal ligt de schermgrootte waarschijnlijk op 5,99 inch, maar in ieder geval tussen de 5,6 en 6,0 inch. Verder beschikt de smartphone over een Exynos 5 octa-core processor en maar liefst 3GB werkgeheugen. De Galaxy Note III zou dus zeker profiteren van de extra capaciteit. Of het genoeg zal zijn om de accuduur ook werkelijk te verlengen, moeten we afwachten.

De Samsung Galaxy Note III wordt vrijwel zeker aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Samsung organiseert op 4 september een evenement.