1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony is bezig met de ontwikkeling van externe lenzen die naar verluidt geschikt zijn voor elk Android-apparaat, dat blijkt uit gelekte informatie van SonyAlphaRumors. Met de lenzen kan praktisch elk Android-apparaat worden omgetoverd in een degelijke digitale camera.

De producten bestaan uit een lens, camerasensor en allerlei andere onderdelen die benodigd zijn om een foto te produceren. Ook wordt voorzien in een SD-kaartslot waar de genomen foto’s worden geplaatst. De lenzen worden op een smartphone of ander Android-apparaat geklikt en verbinden draadloos met het apparaat om het beeld op het scherm weer te geven. Hoe accuraat die verbinding is zal nog moeten blijken.

Er zullen volgens de geruchten verschillende lenzen worden uitgebracht. Zo komt er een lens met een tienvoudige optische zoom, een diafragma van 3.3 tot 5.9 en een 18 megapixel CMOS-sensor. Het topmodel is een stukje specialer, deze zal namelijk gebaseerd worden op Sony’s RX100M2-camera. Dat betekent dat er een 20,2 megapixel Exmor R-sensor en een f/1.8 Carl Zeiss-lens wordt gebruikt.

Op de gelekte afbeeldingen die je boven en bij dit artikel vindt, is ook Sony’s Honami-smartphone te zien. Dit wordt het nieuwe topmodel van het Japanse merk.