Derde van BlackBerry-apps komen van 1 ontwikkelaar

Eenderde van de meer dan 120.000 applicaties in de App World-applicatiewinkel van BlackBerry blijkt afkomstig te zijn van één ontwikkelaar. Ontwikkelaar S4BB heeft een ongelofelijk aantal van 47.000 applicaties op zijn naam staan.

Op zich is het geen probleem als een ontwikkelaar veel applicaties uitspuwt, zij het dat de kwaliteit ervan ook goed is. Daar schuilt volgens BerryReview echter het probleem: de applicaties zijn eigenlijk het noemen niet waard. Zo gaat het om ontelbaar veel stadsgidsen, audioboeken en RSS-feeds die in applicaties zijn gehuld, vergezeld door applicaties waarmee geluiden van scheten en andere zaken worden afgespeeld.

BlackBerry probeert van alles om ontwikkelaars te overtuigen om applicaties voor App World te creëren. Zo betaalt het bedrijf voor het inzenden van een applicatie 100 dollar uit, voor een applicatie waarvan de kwaliteit zeer hoog is kan dat bedrag zelfs oplopen tot 10.000 dollar.

S4BB lijkt dankbaar gebruik te maken van deze goedbedoelde beloning en zou met 47.000 applicaties al een groot bedrag bij elkaar gesprokkeld kunnen hebben. Daarmee is S4BB waarschijnlijk ook lang niet de enige, waardoor de beloning zich tegen het toch al noodlijdende BlackBerry keert. Het is voor BlackBerry te hopen dat het een limiet aan de uitbetalingen per ontwikkelaar heeft gekoppeld.