1 min

De nieuwe tool Monitor houdt in de gaten of een website nog wel online is of niet. Dit is bijvoorbeeld handig voor webmasters zodat zij automatisch op de hoogte worden gesteld wanneer hun website offline gaat door een storing.

Monitor biedt de mogelijkheid om een sms- of e-mailbericht te ontvangen als een website offline gaat. De dienst is de eerste twee weken gratis, daarna moet een abonnement aangeschaft worden van 6 dollar per maand.

Met Monitor is het mogelijk om een oneindig aantal sites in de gaten te houden. De sites worden elke vijf minuten gecontroleerd waarbij wordt gekeken of ze nog online zijn. Zodra een site offline gaat, kan een sms- of e-mailbericht worden verstuurd zodat snel actie ondernomen kan worden.

Daarnaast biedt de site de mogelijkheid voor een overzicht per site per maand hoe lang deze offline is geweest. Ook is SSL-versleuteling aanwezig, evenals 24/7 technische ondersteuning. De dienst werkt vrij simpel: voer een link in van de website die gecheckt moet worden en voeg deze toe en Monitor zal de site automatisch gaan controleren.