YouTube stopt met videoreacties

Abonneer je gratis op Techzine!

YouTube heeft aangekondigd te stoppen met videoreacties. De videosite maakt bekend dat zo weinig bezoekers op de videoreacties klikken, dat de functie maar geschrapt wordt.

De functie waarbij het mogelijk is om in de vorm van een video op een andere video te reageren, zal op 12 september verdwijnen. Uit onderzoek van YouTube blijkt dat slechts vier op de miljoen gebruikers die een videoreactie zien, erop klikken. In de nieuwe layout van YouTube waren de videoreacties sowieso al veel lager op de pagina geplaatst, waardoor ze nog minder opvielen.

Om het schrappen van de functie op te vangen, zal YouTube met betere tools komen voor videomakers om hun content op te laten vallen.

Waarschijnlijk zullen niet veel gebruikers het jammer vinden dat de functie verdwijnt, maar toch moedigt YouTube videomakers aan om videoreacties te blijven maken. Met een titel als ‘Videoreactie op…’ zullen de video’s gewoon nog via het zoekvak te vinden zijn.

Reeds gemaakte videoreacties zullen overigens niet verwijderd worden, maar zullen simpelweg niet meer onder de video waarop ze reageren verschijnen.