1 min

Tags in dit artikel

, ,

Middels een persbericht heeft Samsung vandaag bevestigd dat zijn eerste OLED TV in Nederland wordt uitgebracht. Het gebogen scherm is ook direct vanaf vandaag te bestellen, voor een prijs van 7.999 euro.

De televisie heeft een gebogen OLED-scherm met een afmeting van 55 inch. Samsung belooft dat een gebogen scherm een betere ervaring biedt omdat de afstand tot het oog optimaler is dan bij een plat scherm. Dit principe wordt in bioscopen al langere tijd toegepast. Het voordeel van OLED-schermen is dat er geen verlichting benodigd is waardoor zwarttinten donkerder zijn en de energiebehoefte lager is.

De televisie biedt ondersteuning voor 3D-beelden en daarvoor levert Samsung ook bijpassende brillen mee, met ingebouwde speakers. Bij het gebruik van de brillen is het ook mogelijk om twee beelden op het scherm te toveren waardoor naar verschillende programma’s gekeken kan worden, dankzij de speakers in de brillen horen de kijkers ook het eigen geluid zonder last te hebben van het geluid van de ander.

Het is vanaf vandaag mogelijk om de Curved OLED TV met typenummer KE55S9C bij geselecteerde verkooppunten te bestellen, de TV wordt volgens Samsung in september uitgeleverd.