1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn eigen besturingssysteem voor auto’s in ontwikkeling heeft. Here Auto zal gebruikers in staat stellen om te navigeren in minstens 80 landen en bovendien kunnen gebruikers de status van verschillende elementen van de auto uitlezen.


Gisteren heeft Nokia een demonstratie gegeven tegenover Techzine. De software is bedoeld voor autofabrikanten om in auto’s in te bouwen, maar Nokia kon nog niet aangeven met welke fabrikanten het al in zee is gegaan. Dit zal Nokia binnenkort doen, tijdens de Frankfurt Autoshow.

Dankzij een permanente internetverbinding van de auto blijven de aanwezige kaarten altijd up-to-date en kan er ook voorzien worden in realtime informatie, bijvoorbeeld bij verkeersopstoppingen. Handig is echter ook dat gebruikers zaken zoals de brandstofprijzen en parkeergarages met bijbehorende bedragen op kunnen zoeken. Deze informatie wordt ook voor Windows Phone en Android inzichtelijk gemaakt. Een applicatie voor iOS staat momenteel nog niet op de planning.

De applicatie voor smartphones is ook in staat om verschillende gegevens van de auto uit te lezen. Denk hierbij aan de bandenspanning, het brandstofverbruik, de oliestand en de ruitensproeiervloeistof.