3min

Tags in dit artikel

,

Alcatel komt met vier nieuwe smartphones waarmee ze zich zowel richten op mensen die een budget-telefoon willen, als op mensen die graag een krachtiger toestel willen.

De vier nieuwe toestellen horen allemaal in de One Touch-lijn. De namen van de aangekondigde toestellen van budget naar high-end zijn; De One Touch Idol Mini, de One Touch Idol S, de One Touch Idol Alpha, en de One Touch Hero.

Zoals de naam al doet vermoeden zal de One Touch Idol Mini de budgettelefoon in de lijn zijn. Met zijn 4,3-inch FWVGA-beeldscherm met 480×854 pixels en een 1,2GHz quadcore-processor is het toestel een stuk minder krachtig dan zijn grotere broers. Wel is het mogelijk om te kiezen tussen een variant met één of twee simkaart-slots. Daarnaast beschikt het toestel over 512MB werkgeheugen, 4GB opslagcapaciteit (uit te breiden middels een microSD-kaart), 5 megapixel camera op de achterkant en een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel zal vanaf september in blauw-grijs, roze en zilver verkrijgbaar zijn.


De One Touch Idol S zal een even krachtige processor hebben, maar wel op andere gebieden beter zijn. Zo heeft het toestel een 4.7-inch LCD-scherm met een resolutie van 1280×720. Het toestel heeft 2GB werkgeheugen en standaard een opslagcapaciteit van 16GB welke nog uit te breiden is. De camera aan de voorzijde van het toestel kan foto’s van 1,3 megapixel maken en de camera aan de achterzijde kan 8 megapixel foto’s maken. Ook dit toestel is vanaf september te krijgen, maar dan in de kleuren blauw-grijs, roze en rood.


Met de One Touch Idol Alpha komen we aan bij het hogere segment. De specificaties van het scherm zijn hetzelfde als die van de Idol S. In tegenstelling tot het vorige toestel heeft de Idol Alpha een 1.2GHz quad-core processor. Opvallend is dat het werkgeheugen wel kleiner is dan bij de Idol S met slechts 1GB. Ook opvallend is dat ondanks het feit dat de Idol Alpha geen grotere opslagcapaciteit heeft dan de Idol S, het niet mogelijk is om de opslagcapaciteit uit te breiden met behulp van een microSD-kaart. De camera van dit toestel is echter wel een stuk krachtiger, er kunnen namelijk foto’s van 13,1 megapixel gemaakt worden. Dit toestel wordt in het vierde kwartaal van 2013 verwacht.


Met de One Touch Hero brengt Alcatel een 6-inch phablet op de markt die voort lijkt te boorduren op het succes van de Alcatel One Touch Scribe HD. Leuke functies van dit apparaat zijn onder andere een cover met een displaytje voor meldingen aan de buitenkant, de mogelijkheid om in de cover met E-ink een e-book te lezen en standaard is het toestel uitgerust met een stylus, zodat je kunt tekenen en schrijven.

Het nieuwe vlaggenschip van Alcatel heeft een 1.5GHz quad-core processor onder de kap ronken, met een werkgeheugen van 2GB. Het toestel is te verkrijgen in een variant met 8 of 16GB opslagcapaciteit die wederom uit te breiden zal zijn met een microSD-kaartje. De phablet heeft een net iets minder krachtige camera aan de achterzijde zitten dan de One Touch Idol Alpha, 13 megapixel in plaats van 13,1 megapixel. Het toestel is verkrijgbaar vanaf oktober dit jaar en zal naar verwachting rond de 500 a 600 dollar gaan kosten. Met deze smartphone heb je ook de mogelijkheid om je toestel draadloos op te laden.


Adviesprijzen en lanceerdata voor de Belgische en Nederlandse markt zijn momenteel nog niet beschikbaar.