1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft een nieuwe acculader ontwikkeld, waarvan het doel nog niet bekend is. De lader lijkt te hinten op een nieuwe productlijn waarover vooralsnog weinig tot niks over bekend is. Het product wordt naar verluidt binnen twaalf maanden gepresenteerd.

Het gaat om een 17 Watt stroomvoorziening, welke volgens bronnen van AppleInsider niet bedoeld is voor een nieuwe generatie van een bestaand product zoals de iPad 5 of iPhone 5S. Deze lader is krachtiger dan de meest krachtige iPad-lader, maar een stuk minder dan de laders van de MacBook Air-lijn en andere Mac-producten.

De lader is ook niet bedoeld voor een product dat zeer binnenkort zal worden gepresenteerd, we zullen dus in ieder geval moeten wachten tot na 10 september, wanneer het eerstvolgende evenement van Apple plaatsvindt. Ook is het mogelijk dat het product buiten Apple’s ontwikkelcentrum sowieso nooit het daglicht zal zien en dus niet wordt uitgebracht.

De voeding is vergelijkbaar met bestaande USB-stroombronnen van Apple en zal bedoeld zijn voor een mobiel apparaat. De volgende iPad zal geleverd worden met dezelfde 12 Watt-adapter die nu ook bij de iPad 4 wordt geleverd. Er gaan tevens geruchten over een grotere iPad met een scherm van ongeveer 13 inch. Dat product zou een krachtigere lader kunnen vereisen, maar volgens AppleInsider is deze lader niet voor die iPad bedoeld.