1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor het einde van dit jaar zal Microsoft een nieuwe update uitbrengen voor Windows Phone 8 (review). De belangrijkste nieuwe feature is hierbij de verbeterde mogelijkheid van het multitasken. Ook een aantal andere toevoegingen worden genoemd.

Waar het multitasken op dit moment nog in beperkte mate mogelijk is op toestellen met Windows Phone 8, zal dit na de software-update, die later dit jaar verschijnt, weer wat verbeterd worden doordat apps vanaf dan ook makkelijk te sluiten zijn via het multitask-scherm. De aanstaande update met de codenaam General Distribution Release 3, zal in eerste instantie gebruikt worden voor nieuwe smartphones, waaronder de nog onaangekondigde Nokia Lumia 1520. Ook bestaande Windows Phone 8-toestellen zullen de update ontvangen.

De nieuwe features behelzen onder andere de mogelijkheid tot het uitvoeren van meerdere taken tegelijk. Onder huidige gebruikers zal dit als erg welkom worden ervaren. Ook zal er een Driving Mode worden toegevoegd, waarmee het mogelijk zal zijn om inkomende oproepen en berichten automatisch of handmatig te dempen, wanneer de smartphone per bluetooth is verbonden met een headset. Meldingsgeluiden van bijvoorbeeld nieuwe e-mail of gebeurtenissen op sociale media zullen ook gewijzigd kunnen worden. Tevens zal de WiFi-verbinding kunnen worden gebruikt voor het maken van een back-up van de smartphone, in plaats van alleen de USB.

Hieronder een video waarop de werking van de nieuwe update alvast gedemonstreerd wordt op een Nokia Lumia 920.