1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het einde van de ontwikkeling van processors voor onder andere mobiele apparaten is volgens Intel CEO Brian Krzanich nog lang niet in zicht. Tijdens het Intel Developer Forum toonde hij de nieuwe Quark-processor van zijn bedrijf.

De technologische ontwikkeling is in een ware stroomversnelling terechtgekomen. Processors worden steeds kleiner en krachtiger. Intel-topman Krzanich geeft aan dat het bedrijf zijn pijlen op zoveel mogelijk segmenten zal richten. De focus zal allereerst gaan liggen op de industriële, energie- en transportsector.

Voorbeelden die hij noemt zijn kleine draagbare apparaten, zoals een smartwatch, smartphone of tablet. Ook de zogenaamde apparaten die niet per se direct gelinkt zijn aan het internet, maar wel gelinkt zijn aan een ander apparaat, worden genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bluetooth-speaker.

Naast de kleine en krachtige chip, zal Intel ook kleine en meer energiezuinige chips ontwikkelen. Er zal steeds meer vraag ontstaan naar apparaten waarbij kleine afmetingen belangrijker zijn, boven hoge prestaties. De nieuwe Quark-processor zal naar verluidt in 2014 in productie worden genomen. Exacte specificaties zijn tot nu toe nog niet bekend gemaakt.