1 min

Asus zal een nieuwe versie van de Padfone Infinity naar verluidt voorzien van een camera die doet denken aan de Ultrapixel-sensor die we kennen uit de HTC One en de HTC One mini. Dat meldt twitteraar @evleaks.

Eerder deze week gaf Asus een video uit die als een warmmakertje moet dienen voor de officiële aankondiging van het apparaat, dat zal op 17 september gebeuren. Over de specificaties van de nieuwe Padfone Infinity is op dit moment nog weinig bekend, al wordt wel gesteld dat er sowieso een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm in wordt verwerkt.

@evleaks, een betrouwbaar gebleken bron van lekken, geeft aan dat de Padfone Infinity wordt voorzien van een 13 megapixel-camera, welke een speciale mode heeft om foto’s in 3 megapixel te schieten. Deze mode zal net als bij HTC’s recente topmodellen gebruik maken van de volledige resolutie van de sensor en vervolgens de foto naar een lagere resolutie comprimeren waardoor de kwaliteit omhoog gaat.

Als de Asus Padfone Infinity de gebruiker ook in staat stelt om in 13 megapixels foto’s te schieten, zou dit een opmerkelijk verschil zijn ten opzichte van de HTC One (review) en HTC One mini.

De Asus Padfone-serie bestaat uit een smartphone en een tablet-huls waar de smartphone in kan worden geplaatst om met een groter scherm te werken.