1 min

Google heeft via een blogbericht bekendgemaakt dat de YouTube-apps later dit jaar de mogelijkheid krijgen om video’s tijdelijk offline op te slaan. Zo wordt het voor gebruikers mogelijk om video’s ook zonder actieve verbinding te kunnen bekijken.

In de blog staat vermeld dat gebruikers video’s op hun apparaat kunnen opslaan voor een korte periode, voor wanneer een internetverbinding niet beschikbaar is. De mogelijkheid voor fans om video’s te bekijken wordt dus niet onderbroken door zaken als een overbezet netwerk of slecht bereik. Een kanttekening hierbij is natuurlijk wel dat er van tevoren op geanticipeerd moet worden door de gebruiker.

De functie zal vanaf november geïntroduceerd worden. Hoe lang de video’s lokaal opgeslagen kunnen worden heeft Google niet bekendgemaakt. Meer details worden bij de lancering gepubliceerd.

Saillant detail is overigens dat Microsoft zo’n functie uit de Windows Phone-app moest verwijderen van Google. Een verschil hierbij was wel dat Microsoft’s uitwerking niet voor tijdelijke, maar permanente opslag van videobestanden was.