1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Xbox One moet per se horizontaal liggen om goed te werken. Dit werd duidelijk tijdens de Tokyo Game Show. Gamespot praatte hier met marketingmedewerker Albert Panello van Microsoft.

Met nog enkele maanden te gaan voordat we in de Benelux zelf onze Xbox One kunnen gaan halen, komen er natuurlijk vragen naar boven die nog niet eerder beantwoord waren.

Gamespot vroeg aan Microsoft-medewerker Albert Panello of de Xbox One ook rechtop gezet kan worden. Volgens Panello ondersteunt de Xbox One geen verticale plaatsing. Oftewel: "Het is af te raden om de Xbox One rechtop te zetten. De opening van de Xbox One om disks in te plaatsen is niet ontworpen om goed te werken in die positie." Jammer dus, voor de mensen die op het televisiemeubel weinig plaats naast de televisie hebben.

Ook geeft Panello aan: "Als je een rebels persoon bent die lacht om het risico je hardware kapot te maken, dan zul je op eigen risico het officiële advies kunnen negeren." Hiermee wordt dus niet gezegd dat het helemaal niet mogelijk is om de Xbox One in die positie te gebruiken, maar het wordt niet aangeraden.

De vraag van Gamespot is niet zo gek; Bij sommige modellen van de Xbox 360 ontstonden grote krassen op de gamesdiscs als de console in verticale positie was opgesteld. Daardoor werden de spellen soms onbruikbaar. Microsoft schoof de problemen enige tijd af op andere oorzaken, maar erkende de problemen uiteindelijk wel.