‘Opvolger HTC One krijgt octa-core processor’

Volgens geruchten zou het Taiwanese HTC werken aan een opvolger van de HTC One. Deze eventuele opvolger zou een processor met maar liefst acht rekenkernen meekrijgen, ofwel een octa-core processor.

Volgens een Griekse technologiewebsite zou de HTC One (review), het huidige vlaggenschip van HTC, binnenkort een opvolger krijgen. Waar bij de huidige generatie van smartphones de quad-core processor zo’n beetje toonaangevend is, zou de nieuwe HTC-smartphone worden uitgerust met een octa-core processor. Dit zijn acht in plaats van vier rekenkernen.

Hiermee zal de nieuwe smartphone uit de werkplaats van HTC de strijd aangaan met de Galaxy S4 (review), welke in sommige regio’s ook beschikbaar is met een octa-core processor. Dat geldt overigens niet voor de variant die in de Benelux beschikbaar is.

Tevens zou het werkgeheugen worden opgeschroefd naar 3GB. De kwaliteit van het geluid tijdens bellen of het afspelen van muziek zou beter zijn dankzij het gebruik van Clear Audio-technologie. Deze specificaties zijn naar aanleiding van een screenshot, afkomstig van de Griekse website.


Het is HTC niet vreemd om halverwege het jaar de komst van een nieuwe smartphone aan te kondigen. Zo kwam het Taiwanese bedrijf vorig jaar met een verbeterde versie van de HTC One X.