‘Specificaties Sony Xperia Z2 gelekt’

Volgens de geruchten is Sony al bezig met de opvolger van de Xperia Z1, met de logische naam Xperia Z2. Ook worden er specificaties bekendgemaakt door anonieme bronnen vanuit Japan. We nemen de ‘bevestiging’ echter met een flinke korrel zout.

De opvolger van de Sony Xperia Z1 zou volgens de geruchten beschikken over een 5,2 inch-scherm dat een resolutie van 1920 bij 1080 pixels kan weergeven. Hierdoor zou het toestel een pixeldichtheid van 506 pixels per inch hebben, wat ons echter aan het twijfelen brengt. Een rekensom met deze resolutie en schermgrootte levert immers op dat de pixeldichtheid op 424 pixels per inch komt te liggen. Dus: de genoemde resolutie of schermgrootte kan niet kloppen.

Daarnaast gaat het toestel beschikken over een quad-core Snapdragon 800-processor en 3GB aan werkgeheugen. De camera op de achterzijde van het toestel kan foto’s maken van 20,7 megapixel. Het toestel zal in tegenstelling tot de Xperia Z1 geen gebruik maken van een LED-flitser, maar van een Xenon-flitser.

Ook qua software zullen er verbetering te zien zijn. Het toestel zal volgens de geruchten standaard uitgerust gaan worden met Android 4.4 KitKat. De Sony Xperia Z1 loopt nog op Android 4.2.2 Jelly Bean. Naar verwachting zal het toestel verkrijgbaar zijn vanaf april 2014. Overigens is het goed mogelijk dat de specificaties voor die tijd nog veranderen.