Samsung komt met smartphones met gebogen scherm

Abonneer je gratis op Techzine!

Terwijl Samsung bezig is met een wereldwijde lancering van de Samsung Galaxy Note 3, is het bedrijf ook al weer bezig met de volgende grote bekendmaking. Samsung komt volgende maand met een smartphone die zal gaan beschikken over een gebogen display.

Het toestel, waarvan nog geen naam bekend is gemaakt, zou volgens Koreaanse bron Yonhap News op korte termijn al in Korea kunnen worden gelanceerd. Op de site van het Koreaanse bedrijf werd gesproken over een lancering tijdens het derde kwartaal van 2013.

Het toestel moet over een OLED-paneel gaan beschikken. Met deze technologie is het in principe mogelijk om een flexibel scherm te maken dat in allerlei richtingen gebogen kan worden. Bij het nieuwe toestel zal het nog niet mogelijk zijn om het scherm zelf te buigen, maar het scherm is wel gebogen aan de zijkanten, waardoor notificaties op de zijkant van de smartphone weergegeven kunnen worden. Wellicht gaat het hierbij ook om de Galaxy F, waarover vandaag al een artikel verscheen.

Tijdens de CES, afgelopen januari, liet Samsung al een prototype zien wat beschikte over een 5,5 inch-scherm met de naam Samsung Youm. Deze smartphone maakte gebruik van dezelfde technologie. De afbeelding boven dit artikel betreft die telefoon.

Door het gebogen scherm zal het toestel zich volgens Park Sang-Jin, CEO van Samsung SDI, differentiëren van andere Samsung-smartphones. Op dit moment is er niks bekend over een eventuele lancering van het toestel in de Benelux.