1 min

Tags in dit artikel

,

Na de lancering van Apple’s iOS 7 afgelopen week, komt Instagram vandaag met een vernieuwd uiterlijk van de applicatie, die aansluit op het nieuwe mobiele besturingssysteem.

Het vorig jaar door Facebook overgenomen Instagram heeft het uiterlijk van de applicatie, waarmee foto’s en video’s via het sociale netwerk kunnen worden gedeeld, aangepast op het uiterlijk van Apple’s nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 (review). Opvallend is dat het icoon van de app niet is platgeslagen, zoals we bij veel updates voor andere apps wel zagen gebeuren.

Op het eerste gezicht lijken er geen grote wijzigingen in het uiterlijk te zijn doorgevoerd. Wel worden de afbeeldingen en video’s anders weergegeven. Zo is de resolutie van weergegeven media verhoogd en wordt er meer gebruik gemaakt van de grootte van het scherm, door de weergegeven media meer verspreid over het scherm af te beelden. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat afbeeldingen en video’s levendiger kunnen overkomen. Tevens worden de profielfoto’s in een ronde vorm weergegeven, in plaats van vierkant.

Instagram zelf berichtte: "Met de introductie van iOS 7, waarbij de nadruk ligt op helderheid, zijn we verheugd het uiterlijk van Instagram en het hiermee gepaard gaande gevoel mee te laten gaan en dit tijdens alle momenten dat onze gebruikers media vastleggen en delen te doen schitteren."