1 min

Volgens anonieme bronnen van The Verge werkt Microsoft aan een applicatiewinkel voor zowel Windows 8- als Windows Phone-apps. Eerder hintte het bedrijf hier ook al naar, tijdens de jaarlijkse analistenvergadering.

Terry Myerson, hoofd van de afdeling besturingssystemen, zou hebben aangegeven dat de applicatiewinkel tegelijk moet uitkomen met de lancering van Windows 8.1 en een update voor Windows Phone. Myerson maakte niet duidelijk hoe het technisch gezien gaat werken omdat Windows-apps vooral qua ontwerp verschillen van Windows Phone-varianten. Mogelijk worden verschillende versies van apps in één pakket verwerkt, zoals we bijvoorbeeld ook zien bij apps voor de iPhone en iPad.

Myerson: "We geloven dat ons besturingssysteem zou moeten werken met eenzelfde chipset op alle apparaten. We zouden één set API’s moeten gebruiken voor al onze apparaten. Alle apps die worden uitgebracht voor eindgebruikers moeten op alle apparaten beschikbaar zijn."

Er is veel kritiek op het feit dat Microsoft een aparte applicatiewinkel heeft voor verschillende Windows-apparaten. Hierdoor kan het nodig zijn om twee keer voor een app te betalen, als je deze zowel op je mobiele apparaat als op je desktop wilt hebben.