1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na het beschikbaar komen van iOS 7, zorgde het hieraan gerelateerde verkeer voor grote vertragingen in het gebruik van internet. Door het massale downloaden van het nieuwe besturingssysteem waren er ook vertragingen te zien in het andere gebruik van het internet.

Blue Coat, een bedrijf dat webactiviteiten in de gaten houdt voor verschillende providers, merkte grote veranderingen op door het beschikbaar komen van iOS 7. Zo gaf het bedrijf onder andere aan dat het verkeer naar Apple.com met 265 procent toenam in vergelijking met de dagen vóór de lancering van iOS 7. Daarnaast was het op een bepaald moment zo dat 32 procent van het mondiale webverkeer met Apple’s servers te maken had.

Dit kwam niet alleen door het enthousiasme dat er was vanuit iOS-gebruikers. Sinds iOS 5 heeft de iPhone en iPad ook de mogelijkheid om automatische te updaten naar een nieuwe versie. Hierdoor kregen veel gebruikers dus de vraag of ze wilden updaten naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Apple verwacht dat het 700 miljoenste iOS-apparaat in oktober in gebruik wordt genomen. Begin deze week waren er al meer dan 200 miljoen mensen die op iOS 7 overgegaan zijn.