1 min

De Italiaanse website Android World wist in het bezit te komen van een gelekt logbestand van de Google Nexus 5. In het logbestand werden de specificaties van het nieuwe toestel van Google en LG duidelijk.

Uit het logbestand wordt duidelijk dat het toestel gaat beschikken over een Snapdragon 800-processor. Deze processor werd eerder ook al gebruikt in bijvoorbeeld de Sony Xperia Z1 en de Samsung Galaxy Note III. Het scherm van het toestel meet 4,97 inch en heeft een Full HD-resolutie. Hiermee heeft de Nexus 5 een pixeldichtheid van 443 ppi.

De processor van de nieuwe Nexus wordt ondersteund door een werkgeheugen van 2GB. Ook zal het toestel gaan beschikken over een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1,2 megapixel camera aan de voorzijde en een 2.300 mAh batterij. Deze zal, net als die van de Nexus 4, draadloos op te laden zijn.

De Nexus 5 moet ondersteuning gaan bieden voor LTE-internet en WiFi a/b/g/n/ac. Ook Bluetooth 4 en NFC zal ondersteund worden. Het toestel zal standaard uitgerust zijn met Android 4.4 KitKat.