1 min

Tags in dit artikel

, ,

Patrick Garrity van de Loyola Universiteit in New Orleans heeft een manier gevonden om energie te produceren met je eigen lichaamswarmte. Om de technologie te verbeteren krijgt de fysicaprofessor 75.000 dollar van de NASA.

De technologie om warmte in energie te veranderen bestaat al langer, maar werd altijd geplaagd door een te lage efficiëntie. Hierdoor kon de technologie nooit winstgevend worden gemaakt. Garrity zegt een manier gevonden te hebben om het proces efficiënter te maken. Hierdoor zou het in de toekomst wel mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

De technologie van de professor maakt gebruik van kleine, vierkante chips. Garrity heeft speciale paden gemaakt om de energie doorheen te leiden. Hierdoor zou de technologie efficiënter moeten worden. Hiermee is hem gelukt wat veel andere wetenschappers niet konden.

De 74.523 dollar (omgerekend 55.500 euro) gaat Garrity gebruiken om proeftesten te doen in het Stennis Space Center in Hancock County in de Amerikaanse staat Mississippi.