1 min

Met de gedeeltelijke terugkomst van de bekende startknop in het besturingssysteem Windows 8.1, staat de terugknop van de mobiele variant van het besturingssysteem vermoedelijk een heel ander lot te wachten.

Volgens blogger Paul Thurrott zou Microsoft van plan zijn om de terugknop van het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8.1 weg te laten. De reden hiervoor zou zijn dat gebruikers niet weten wat ze doen, wanneer ze meerdere keren achter elkaar op deze knop drukken. De knop zorgt er namelijk ook voor dat de multitaskoptie wordt geactiveerd. De werking van het multitasken zal wel worden verbeterd, maar hoe deze functie wordt geactiveerd bij het ontbreken van de terugknop, is niet bekendgemaakt. Het roept ook twijfels op of Windows Phone 8.1 als update zal verschijnen voor de huidige toestellen.

Momenteel werkt de terugknop dusdanig dat er bij het eenmaal indrukken ervan de gebruiker een scherm terug gaat in de openstaande applicatie. Wanneer het beginscherm van een applicatie openstaat, zal de applicatie worden afgesloten.

Een andere wijziging die volgens Thurrott in het verschiet ligt voor Windows Phone 8.1 is een notificatiescherm. Hier verschenen de laatste tijd al meerdere geruchten over.