Acer lanceert Chromebook C720

Stay tuned, abonneer!

Nadat Google eerder al had aangekondigd dat er vier nieuwe Chromebooks gelanceerd zouden worden door verschillende producenten en HP de Chromebook 11 uit heeft gebracht, is Acer nu aan de beurt met de C720. Deze Chromebook maakt gebruik van een Haswell-processor waardoor het apparaat energiezuiniger zou zijn dan eerdere Chromebooks.

De C720 moet de vorig jaar uitgebrachte C710 gaan opvolgen. Dit doet de C720 met betere specificaties, hoewel de verbeteringen niet reusachtig te noemen zijn. Het apparaat zal 30 procent dunner worden dan zijn voorganger en 113 gram lichter zijn.

Belangrijkste verbeterpunt is de batterijduur van het apparaat. Waar de voorganger van de C720 slechts 3 uur en 50 minuten met een volle batterij doet, gaat de C720 maximaal 8 uur en 30 minuten mee. Hiermee is de accuduur meer dan verdubbeld.

Met deze accu voorziet de nieuwste Chromebook van Acer een Intel Celeron 2955U-processor met 4GB werkgeheugen van stroom. In het apparaat zit ook een opening voor een SD-kaart, een HDMI-uitgang, twee USB-ingangen, een webcam, microfoon en een 16GB SSD ingebouwd. Bij aankoop van deze Chromebook krijg je bovendien twee jaar gratis 100GB opslag via Google Drive.

Zoals iedere Chromebook zal de C720 gebruik gaan maken van Chrome OS (review). Het apparaat is vanaf vandaag te koop in Amerika via Acer.com, Amazon.com en Bestbuy.com. Ook heeft Acer aangegeven dat er komende week varianten van de C720 uit zullen gaan komen. Mogelijk zullen deze beschikken over een grotere harde schijf of een 4G-module.

De Chromebook C720 komt in Nederland beschikbaar voor 269 euro en zal later deze maand uitgebracht worden. Techzine heeft bij navraag van Acer te horen gekregen dat de laptop niet in België wordt uitgebracht.