1 min

Tags in dit artikel

De lancering van de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android met versie 4.4 KitKat zal naar verwachting op dinsdag 15 oktober plaatsvinden. Deze nieuwste versie van Android zal vermoedelijk worden uitgerust met een nieuwe zogenaamde Google Experience-launcher die ook in de Play Store wordt geplaatst.

Tot nu toe zijn er dankzij meerdere lekken al enige specificaties en eigenschappen van Android 4.4 KitKat bekend geworden. Zo zouden volgens geruchten enkele onderdelen een nieuw uiterlijk krijgen, waaronder de statusbalk en de navigatiebalk, die doorzichtig wordt.

Een verandering waar tot nu toe nog niet veel over bekend was, is de nieuwe launcher van Google, met de naam Google Experience. Het startscherm van Google Experience zal sterk lijken op het uiterlijk van Google Now en Google Search. Het meest linker startscherm zal permanent gereserveerd zijn voor Google Now en Google Search.

Ook kan door middel van één druk op de knop een herinnering worden geplaatst in Google Now. Het aantal snelkoppelingen naar applicaties die in een map kunnen worden geplaatst zal ongelimiteerd zijn, evenals het aantal mappen en het aantal startschermen.


Google Experience zal gaan concurreren met andere eigen interfaces van fabrikanten, zoals TouchWiz van Samsung en Sense van HTC. Mogelijk zal Google Experience niet alleen op Android 4.4 KitKat verschijnen, maar ook in de Google Play Store belanden zodat deze ook voor gebruikers van oudere versies van Android beschikbaar zal zijn.