1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google is bezig aan een app voor Android en iOS die gebruikersdata verzamelt van mobiele gebruikers die de app hebben geïnstalleerd. In ruil daarvoor krijg de gebruiker beloningen.

Google heeft een hoop gegevens van de gebruikers nodig, om zo goed mogelijk een algoritme te ontwikkelen voor de zoekresultaten en zo gericht mogelijk advertenties te plaatsen voor eindgebruikers. Maar Google wil nu nog meer gegevens. Het bedrijf is bereid om hiervoor de gebruikers die voor de app kiezen te belonen. Gebruik van de app is geheel vrijwillig voor de gebruiker.

Google heeft bevestigd dat de app inderdaad op korte termijn uit zal komen, maar in eerste instantie is deze alleen te gebruiken voor mensen die in een panel zitten. Hierdoor zal Google op een legale manier aan gegevens van de gebruikers komen.

In het verleden is Google vaker in opspraak geweest om het privacybeleid van het bedrijf. Het bedrijf verzamelt een hoop informatie over bijvoorbeeld locaties en interesses van gebruikers. Dit heeft in het verleden al vaker tot rechtszaken geleid.

Met de Mobile Meter-app zal informatie worden verzameld over hoe vaak apps gebruikt worden en zal er informatie verstuurd worden over het surfgedrag van de gebruiker. Het zou hierbij gaan om anonieme gegevens, maar veel gebruikers zullen meer geruststelling nodig hebben voordat ze gebruik zullen gaan maken van de app.

Het is nog niet duidelijk hoe Google gebruikers van de app wil gaan belonen. Volgens de geruchten zal het gaan om een kleine financiële vergoeding.