1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een gelekte foto van een iPad 5 getuigt van een mogelijk aanwezige vingerafdrukscanner op de nieuwe tablet die vermoedelijk tijdens een evenement op 22 oktober door Apple zal worden gelanceerd.

Op de Chinese technologiesite CtechCN.com is een -helaas wat vage- foto verschenen van wat lijkt op een iPad 5, met een vingerafdrukscanner. Op de foto is een deel van de behuizing en het beeldscherm te zien, met aan de rand een Home-knop die sterk doet denken aan die van de iPhone 5S.


Dit zou erop kunnen duiden dat de iPad 5 evenals de iPhone 5S (review) beveiligd zou zijn middels Touch ID. Dat een dergelijke beveiliging door een vingerafdrukscanner niet volledig waterdicht is bleek na het kraken van dit systeem afgelopen maand, maar over het algemeen is het wel een praktische maatregel om een apparaat te beveiligen.

De iPad 5 zal naar verluidt op 22 oktober voor het eerst publiekelijk worden getoond op een evenement van Apple. Naast de vingerafdrukscanner zou de iPad 5, evenals de iPad Mini waarschijnlijk worden uitgerust met Apple’s 64bit A7-processor. Op die dag zullen we meer zekerheid krijgen over de eigenschappen van Apple’s nieuwe tablets.