1 min

Tags in dit artikel

, ,

Deze maand heeft Google de zogeheten XE10-update uitgebracht voor Google Glass. Na uitgebreid de update te onderzoeken, kwam website Android Police erachter dat het met Google Glass mogelijk gaat worden om de bril te besturen door tweemaal te knipperen.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wat mogelijk moet gaan worden door tweemaal te knipperen. Wel wordt duidelijk dat de functie mogelijk wordt door de Gaze-technologie die in Google Glass gebruikt zal worden. Met deze technologie is het voor adverteerders mogelijk om te zien welke advertenties gebruikers zien en hoe ze hier emotioneel gezien op reageren. Eerder vonden hackers in een update ook al een code die wees op camerafunctie die werd aangeroepen met een knipoog.

Behalve deze vondst werden er in de XE10 update nog een aantal andere functies aangetroffen die mogelijk in de volgende versie van de software geactiveerd zullen worden. Zo zou het mogelijk zijn om panoramafoto’s te maken, muziek af te spelen en een potje golf te spelen.

Ook was er sprake van een aantal functies die op dit moment nog niet haalbaar leken. Voorbeelden hiervan zijn het maken van een 3D-model, een zin vertalen en het stemmen van een instrument. Mogelijk duidt dit erop dat de winkelversie van Google Glass krachtiger zal zijn, of dat de bril met een krachtiger apparaat verbonden zal moeten zijn om de functies extern uit te kunnen voeren.