2min

Tags in dit artikel

, ,

Al Gore, milieuactivist en voormalige vicepresident onder Bill Clinton, gaf tijdens een interview met Bloomberg TV aan dat Apple grootse dingen gaat presenteren tijdens het persevenement op 22 oktober. Ook prees hij het medium Twitter.

Gore heeft inzicht in hetgeen Apple gaat presenteren op 22 oktober, omdat hij al sinds 2003 bestuurder is van Apple. Hij geeft aan dat hij het een groot genoegen vindt om onderdeel te zijn van het bedrijf. Ook prijst hij Tim Cook, CEO van Apple: "Kun je je voorstellen dat je Steve Jobs moet opvolgen? Tim Cook heeft dat gedaan en hij doet het op zijn eigen unieke manier."

Deze week heeft Apple de uitnodigingen verstuurd voor een bijeenkomst op 22 oktober. Op die datum organiseert Apple een persevenement waarbij nieuwe producten aangekondigd zullen worden. Het bedrijf zal volgens de geruchten een hoop nieuwe producten gaan aankondigen. Zo zouden waarschijnlijk de iPad 5, iPad mini 2 en een nieuwe serie MacBook Pro’s aangekondigd worden. Appl komt wellicht ook met een televisie of smartwatch.

Gore schept in ieder geval alvast verwachtingen door te stellen dat Apple met iets groots zal komen: "Er komt een fantastische aankondiging aan", meldt hij.

Behalve over Apple spreekt Al Gore ook lovend over Twitter. Volgens het bestuurslid van Apple "is Twitter een geweldig bedrijf en is het een nuttig instrument geworden om te communiceren." De oud-vicepresident ziet dan ook een enorme groeipotentie in Twitter. In 2009 heeft Al Gore samen met Joel Hyatt, met wie hij eerder al Current TV had opgericht, geprobeerd om Twitter te kopen.

De oprichter van Twitter, Evan Williams, had geen interesse in het verkopen van Twitter en wilde graag onafhankelijk blijven. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want tot op de dag van vandaag gaat het goed met Twitter. Inmiddels is het bedrijf zich klaar aan het maken om de stap naar de beurs te maken.

Overigens koestert Gore geen wrok tegenover Twitter: "Voor ons Climate Reality-project moedigen we mensen juist aan om allerlei digitale vormen van communicatie te gebruiken. Twitter hoort hier ook bij. Mensen kunnen hun stem laten horen via @ClimateReality." Volgens het project van Al Gore is het geen kwestie van mening dat ons klimaat in gevaar is en moet er snel iets gebeuren.