1 min

Het ziet ernaar uit dat de komende Galaxy S5-smartphone uit de fabriek van Samsung opnieuw geen stevige metalen behuizing zal krijgen. Het meest recente nieuws duidt op het uitvoeren van de Galaxy S5 met een plastic behuizing, met een achterkant van nepleer. Mogelijk zal de consument wat betreft een smartphone met een metalen behuizing op de overtreffende Galaxy F-lijn moeten wachten.

Na eerdere geruchten rondom het toepassen van een metalen behuizing voor de Samsung Galaxy S5, blijken de meest recente geluiden het tegendeel te beweren. De Galaxy S5 zou namelijk evenals de Galaxy Note 3 worden voorzien van een achterzijde bekleed met nepleer, waarbij de verdere behuizing van plastic is.

Wel zou Samsung bezig zijn met de productie van metalen behuizingen, wat erop duidt dat er inderdaad binnenkort een product met een dergelijke behuizing zal verschijnen. Naar verluidt zou de assemblage hiervan niet eerder dan in het tweede kwartaal van het komende jaar voltooid zijn. Dit bevestigt het gerucht dat Samsung de Galaxy S5, die in januari of februari vermoedelijk al zal worden uitgebracht, het zal moeten stellen zonder metalen behuizing.

Dit zou er op zijn beurt weer op wijzen dat de stevige behuizing niet in de Galaxy S5 zal worden toegepast, maar in een toestel dat later in 2014 zal verschijnen. Hierbij valt te denken aan de nieuwe Galaxy F-lijn. Deze Galaxy F-smartphone zal vermoedelijk worden uitgerust met een 16 megapixel-camera met optische stabilisatie en een octa-core processor.