2min

Apple heeft aangegeven dat er bij sommige MacBook Air-notebooks die gekocht zijn tussen juni 2012 en juni 2013 problemen zijn met de SSD. Getroffen gebruikers kunnen het opslagmedium gratis laten vervangen.

Apple roept een aantal 64GB en 128GB MacBook Air-modellen terug omdat deze problemen kunnen krijgen met de harde schijf. Apple heeft een update uitgebracht waarmee gebruikers kunnen controleren of hun systeem onderhevig is aan de problemen.

Gebruikers kunnen dan linksboven op het Apple-logo, vervolgens op Over deze Mac en Meer info… drukken om te controleren wanneer hun Mac is gemaakt. Als dat binnen de periode juni 2012 en 2013 valt, is het aan te raden om via de Mac App Store Firmware Update 1.1 te downloaden, waarna het systeem getest wordt.

Mocht je inderdaad bij de MacBook Air-gebruikers horen die waarschijnlijk problemen krijgen met de harde schijf, dan word je doorverwezen naar een website waar meer informatie te vinden is over hoe je de harde schijf kunt laten vervangen. De reparatie gebeurt via een lokale Apple Store of een geautoriseerde reparateur. Via de website van Apple is het mogelijk om direct een afspraak te maken bij de reparatiedienst.

Apple raadt af om de Mavericks-update van het besturingssysteem te installeren als je tot de getroffen gebruikers behoort. Ook het installeren van nieuwe apps wordt afgeraden. Klanten die inderdaad een slechte harde schijf hebben, krijgen de tip om geregeld een back-up te maken. Mensen die al eerder de harde schijf buiten de garantie om moesten laten repareren kunnen een vergoeding aanvragen bij Apple.