1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het indienen van drie nieuwe handelsmerken door LG waarin de merknaam Chrome voorkomt, wijzen mogelijk op een nieuwe samenwerking tussen het Zuid-Koreaanse LG en internetgigant Google.

Uit onderzoek van TMWatch blijkt dat LG de afgelopen week drie verzoeken voor nieuwe handelsmerken heeft ingediend in Australië. Het betreft hier de handelsmerken ChromeOne, ChromeDesk en ChromeStation. Alledrie vallen deze onder een klasse waarin onder andere tablets, laptops en mobiele telefoons vallen.

Het registeren van deze handelsmerken zou erop kunnen wijzen dat LG producten gaat uitbrengen die draaien op het besturingssysteem Chrome OS van Google. Momenteel vindt er al een aanzienlijke samenwerking plaats tussen LG en Google. Zo maakte LG de Nexus 4 en naar verluidt maken de Koreanen ook de Nexus 5 en Nexus 10. naar verluidt ook de volgende Nexus 7.

Andere bedrijven die al een samenwerking hebben met Google in de vorm van het uitrusten van hun apparaten met Chrome OS als besturingssysteem, zijn onder andere Acer, HP en Samsung.