1 min

Tags in dit artikel

Nokia heeft vandaag in Abu Dhabi een nieuwe serie smartphones uit de Asha-lijn gepresenteerd. Deze budgetvriendelijke mobiele telefoons zullen nog in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn.

Met de nieuwe Asha-lijn geeft Nokia een vervolg aan de eerdere serie van budgetvriendelijke Asha-toestellen. De Nokia Asha 500, 502 en 503 zullen alledrie nog voor het einde van dit jaar beschikbaar zijn. Er kan worden gekozen uit modellen in de kleuren cyaan, geel, heldergroen, lichtrood, wit en zwart.

De Asha 500 zal beschikken over een 2,8 inch-scherm, een 2 megapixel-camera en zal voor 69 dollar worden aangeboden. De Asha 502 zal beschikken over een 3 inch-scherm, een 5 megapixel-camera met een LED-flitser. De Asha 502 zal worden aangeboden voor 89 dollar.

Het meest geavanceerde toestel uit de Asha-reeks is de 503. Deze zal ondersteuning bieden voor 3G-verbinding, beschikken over een 3 inch-scherm en een 5 megapixel-camera met LED-flitser. Tevens zal het beeldscherm van het type Corning Gorilla Glass 2 zijn. De prijs van de Asha 503 zal liggen op 99 dollar.

Verder bieden alledrie de Asha-toestellen ondersteuning voor de Easy Swap Dual Sim-techniek. De gebruikersinterface is volgens Nokia speciaal voor de Asha-toestellen dermate aangepast dat het voor de gebruiker makkelijker zal zijn om content te delen op sociale media. Nieuw is ook de integratie van de Nimbuzz Messenger, waardoor het gebruik van VoIP-technologie wordt ondersteund.

Techzine heeft navraag gedaan over de beschikbaarheid en prijzen van de nieuwe Asha-modellen, maar voor onze regio is op dat vlak momenteel nog niets bevestigd.