1 min

Tags in dit artikel

, ,

HTC heeft het al een tijdje moeilijk op de smartphone-markt. Het bedrijf begint zich dan ook op andere dingen te richten. Eerder maakte het Taiwanese bedrijf al bekend dat ze weer een poging op de tabletmarkt wilden wagen. Nu blijkt HTC mogelijk ook bezig te zijn met een smartwatch met ingebouwde camera.

Gisteren wisten we nog te melden dat HTC nogal wat kritiek had op de smartwatches die er tot nu toe te verkrijgen zijn. Hiermee doelde het bedrijf op smartwatches van concurrenten zoals de Samsung Galaxy Gear en de Sony SmartWatch 2. Wel gaf het bedrijf aan dat smartwatches op zichzelf een grote potentie hebben, de huidige pogingen zijn echter "nutteloos".

Bloomberg weet nu te melden dat HTC op dit moment al bezig is met een smartwatch. Dit blijkt uit anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie. De HTC-smartwatch moet op Android gaan draaien en een ingebouwde camera hebben. Die eigenschappen zijn gelijk aan die van de Galaxy Gear.

De markt voor op-het-lichaam draagbare apparaten zal naar verwachting over de komende jaren flink gaan groeien. Volgens een rapport van Juniper Research zal er in 2018 omgerekend 13,9 miljard euro uitgegeven worden aan deze vorm van elektronica. Volgens Nitin Bhas van Juniper Research heeft dit te maken met "een vergrote bewustwording van consumenten van op-het-lijf draagbare apparatuur."

De HTC-smartwatch zal waarschijnlijk pas tegen het eind van 2014 aangekondigd worden.