1 min

Tags in dit artikel

Vandaag werden door Nokia niet enkel nieuwe smartphones en tablets gepresenteerd, ook kondigde het Finse bedrijf een update aan voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 met de naam Lumia Black aan.

Dankzij de update met de codenaam Lumia Black, worden voor huidige gebruikers van het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 enkele nieuwe functies toegevoegd. Deze functies worden geïntroduceerd op de vandaag gepresenteerde Nokia Lumia 1320 en Lumia 1520 beschikbaar zullen zijn.

De belangrijkste inhoudelijke wijziging van de Lumia Black-update is het combineren van Nokia’s Pro Camera en Smart Camera tot één applicatie met de naam Nokia Camera. Ook zullen er notificaties zichtbaar worden in het Glance-scherm en zal de Storyteller-functie worden toegevoegd.

De aangekondigde Lumia Black-update voor Windows Phone 8 zal echter niet per direct beschikbaar zijn. Eerst zullen de belangrijkste huidige aanpassingen nog worden verwerkt in de GDR3-update van Microsoft, die later dit jaar zal verschijnen. Deze GDR3-update brengt onder andere een rotatievergrendeling voor het scherm en enkele kleine wijzigingen aan het hoofdscherm. Naar verluidt zal de Lumia Black-update nog wel voor het einde van dit jaar verschijnen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Nokia met een update ervoor zorgt dat nieuwe features die op nieuwe smartphones worden geïntroduceerd ook op bestaande toestellen beschikbaar komen. Dit gebeurde namelijk eerder dit jaar al met de Amber-update, waarmee onder andere de Smart Camera-applicatie op bestaande toestellen werd geïntroduceerd.